یادگیری پردازش مؤثر اطلاعات در کودکان ADHD – بخش دوم
تربیت و روانشناسی

کودکان ADHD : وقتی کودک خسته است یا از نظر ذهنی دچار اضافهبار شده است، از ارائۀ فعالیتهای شناختی خودداری کنید. اجازه دهید که او بهاندازۀ کافی استراحت نماید.
کودکان ADHD : وقتی کودک خسته است یا از نظر ذهنی دچار اضافهبار شده است، از ارائۀ فعالیتهای شناختی خودداری کنید. اجازه دهید که او بهاندازۀ کافی استراحت نماید.
توسعه مهارتهای مطالعه کودکان : مهارتهای مطالعه گاهی در میان همۀ جزئیات خاص موضوع که فرزندتان بهطور روزانه با آن درگیر است، گم میشود. از اوایل تحصیل فرزندتان، بهاو در توسعه مهارتهای مطالعه کمک کنید؛
آیا فرزندتان میخواهد که شما آبمیوه او را در لیوانش بریزید، نان را در تستر بگذارید. میوه را برایش آماده کرده و دکمههای کتش را ببندید و حتی سس کچاپ را روی همبرگرش بریزید.
کودکان ADHD : بعد از اینکه اطلاعات وارد گیرندههای حسی ما شد بهمغز میرود و در آنجا برای یادگیری مفاهیم، ایجاد افکار جدید و ادراک دنیای اطرافمان پردازش میشود.
زبان عشق کودکان – تماس فیزیکی : وقتی فرزند شما بهسالهای نوجوانی میرسد، مهم است که محبت خود را از راههای مثبت و در عین حال در زمان و مکان مناسب ابراز کنید. مادران هرگز نباید پسرشان را در حضور همسالان او بغل کنند.
ارتباط با نوجوانان : آنچه مسلم است دوران نوجوانی، برای همه دوران دشواری است. ضمن اینکه این مرحله میتواند ناهموار باشد، لازم نیست وحشت کنید. نکتۀ مهم این است که خطوط ارتباطی را باز نگه دارید و شوخطبعی خود را حفظ کنید.
مرزهای تربیتی – قانون تحرک : آرزوها و اهداف بهکودکان کمک میکنند تا بر سستی غلبه کنند. کودکان اغلب زمانی که با تعارضهایی روبهرو میشوند، در وضعیت منفعل قرار میگیرند. این کودکان تنبل نیستند. بلکه فقط نمیدانند که باید برای دستیابی بهآنچه که میخواهند، چه گامهایی بردارند.
مورد تمسخر قرار گرفتن کودکان : چرا داشتن مهارتهای کنار آمدن با تمسخر کردن برای کودکان مهم میباشد؟ زیرا اگر بهاین مسئله اهمیتی داده نشود، اثر نامطلوب هیجانی و عاطفی آن تا آخر عمر همراه فرد باقی میماند.
کنترلپذیر شدن کودکان : بهاین توجه کنید که چه زمانی کودکتان احتیاج دارد ناراحتی و آشفتگیاش را تخلیه کند و احساسش را بهشما نشان دهد. بهاحساسات او اهمیت دهید (تو الآن واقعاً ناراحت هستی) و راههای امنی برای تخلیۀ احساساتش در اختیار او قرار دهید.
جایگاه واقعی کودک : آیا فرزند شما در رشته موسیقی استعداد داشته و میتواند هر نوع ابزار موسیقی را بنوازد؟ آیا او موسیقی آکادمیک را فرا گرفته است؟ آیا او یک ورزشکار خوب و برجسته است؟
استرس امتحان : آیا فرزندتان از امتحانهای مدرسه میترسد؟ برخی از کودکان، در سنین هفت یا هشت سالگی چنین هستند. اگر متوجه این ترس شدهاید، از او علت آن را بپرسید، اکثر اوقات چنین جوابی خواهید شنید: نمیدانم.
کنترلپذیر شدن کودکان : هر کودکی باید یاد بگیرد که در کنترل آشفتگی خودش، بهصورت مستقل عمل کند. در ابتدا والدین باید خودشان کودک را آرام کنند. بعد از اینکه آنها قلقهای کودکشان را پیدا کردند و فهمیدند چهچیزی برای آرام کردن او مناسبتر است، مجموعهای از راهبردهای آرامسازی مؤثر برای کودک را میسازند.
منازعه کودکان در مدرسه : همۀ بچهها گاهی اوقات در مدرسه مشکلاتی دارند، بنابراین وقتی مشکلی پیش میآید، وحشت نکنید و احساس بدی نداشته باشید. با معلم فرزندتان صحبت کنید تا بفهمید دقیقاً چه اتفاقی افتاده است.
بهبود بخشیدن تصویر کودک : هروقت شنیدید که بچهها خود را سرزنش میکنند، بهآنها کمک کنید تا این اشکال را برطرف کنند. نحوۀ گفتگوی کودک با خودش برداشت او را از خودش نشان میدهد.
مرزهای تربیتی : قانون احترام بهکودکان یاد میدهد که دنیا فقط بهآنها تعلق ندارد و آنها باید آن را با دیگران تقسیم کنند. با این روش آنها یاد میگیرند که همسایههای خوبی باشند و با همسایههای خود بههمان نحوی رفتار کنند که میخواهند با آنها رفتار شود.
مرزهای تربیتی – قانون قدرت : بخشی از پرورش فرشتۀ کوچکتان بهتفکرات خلاف اخلاق او اختصاص پیدا میکند. او فکر میکند بهاندازۀ کافی قدرتمند است که از عواقب کارهایش در امان بماند.
بدگویی کردن کودکان : شاید بهالگوهای مورد استفاده کودکتان در چند روز متوالی توجه نکرده باشید. اما بهتدریج متوجه خواهید شد که زمانی که کودک هشت ساله شما بهخانه میآید، داستانهای فراوانی را ....
آماده شدن کودک برای دوره ابتدایی : زندگی پر از تجربیات جدید برای بچههاست. اگر بهعنوان والدین، آرام باشید و تغییر را بهروشی اطمینانبخش بپذیرید، فرزند شما میبیند که تغییر خوب است و آن را بهراحتی میپذیرد.
درمان اختلال وسواسی : شرایط کودک را برایش توضیح دهید تا حالا شما سعی میکردید در حالی که کودک در مورد افکار ترسناک و داستانهای عجیبش با شما صحبت میکند، آرامش خود را حفظ کنید و گوش دهید.
تاکتیک استقلال کودکان : در خیلی از موارد که میخوایم تصمیمگیری رو تمرین کنیم، یا اینکه بین ما و بچههامون مشکلی وجود داره و میخوایم مشکل رو حل کنیم، میتونیم از تکنیک حل مسئله استفاده کنیم