بازی های کنترل خشم برای کودکان – بخش دوم
دسته بندی : رشد

کلیپ های مرتبط










بازی های کنترل خشم برای کودکان – بخش دوم گروه سنی 7 سال به بالا، مدت بازی سی دقیقه، گروههای بزرگ، گفتگوی زیاد مهارتها: همدلی، همکاری، طبقهبندی، مذاکره، اعتماد بازی های کنترل خشم برای کودکان – بخش دوم
بازی های کنترل خشم برای کودکان – بخش دوم
• چند حس؟
گروه سنی 7 سال به بالا، مدت بازی سی دقیقه، گروههای بزرگ، گفتگوی زیاد
مهارتها: همدلی، همکاری، طبقهبندی، مذاکره، اعتماد
این بازی در مورد تشخیص احساسات دیگران و ذکر حسهای مشابه از طرف سایر کودکان میباشد. این بازی همچنین به کودکان کمک میکند تا میزان قوی بودن یک حس را تشخیص دهند. برای انجام این بازی نیاز است تا به تعداد یکی بیشتر از گروههایی که بازی میکنند کاغذدیواری تهیه کنید. روی هر کاغذدیواری باید چهار تا نردبان بزرگ کشیده شده باشد که هر یک از این نردبانها برای یک موضوع احساسیِ خاص به کار میرود.
نحوه انجام بازی
به گروهها زمان مشخصی داده میشود تا برای توصیف چهار حس خشم، ترس، ناراحتی و لذت تا میتوانند کلمات بیشتری بیابند. هر کلمه روی کارتهای جداگانه نوشته میشود. سپس افراد هر گروه بین خودشان تصمیم میگیرند که هر کلمۀ توصیفکننده این احساسات باید کجای هر نردبان قرار گیرد.
برای مثال عصبی و دلخور روی نردبان خشم قرار میگیرند اما دلخور نزدیک به پایین نردبان خواهد بود و عصبی نزدیک به بالای نردبان قرار داده میشود. سپس همه گروهها کلماتی که پیداکردهاند را موردبحث قرار میدهند تا یک کاغذدیواری درست کنند که همۀ لغات را به ترتیب مناسب روی خود داشته باشد.
تفکر
آیا در مورد میزان هر حس اختلافنظری وجود داشت؟ کسی بین شما هست که احساسات بالای نردبان زیاد برایش اتفاق بیفتد؟ چگونه میتوانیم میزان شدت هر حس را در وجود خود یا دیگران تشخیص دهیم؟ آیا تا حالا شده برای یک موقعیت نهچندان جدی حس بهشدت بدی داشته باشیم؟
• دستها بالا!
گروه سنی 7 سال به بالا، مدت بازی پنج دقیقه، گروههای بزرگ، گفتگوی کم
مهارتها: خودآگاهی، تخیل، آگاهی نمایشی، ارتباط غیرکلامی
کودکان باید طوری بایستند که بتوانند دستهایشان را بدون برخورد به دیگران بهراحتی تکان دهند.
نحوه انجام بازی
نشان دهید که چگونه میتوانیم بازوهایمان را به شکل کاملاً آزاد در هوا تکان دهیم و در همان زمان مچ دستمان را نیز به شکلی کاملاً آزاد در هوا تکان دهیم. وقتی همه افراد حاضر در کلاس شروع به تکان دادن دستهایشان کردند، مربی کلمات مختلفی را برای توصیف خشم به زبان میآورد (برای مثال دلخور، عصبی، ناامید، کجخلق). کودکان یک مکالمۀ خشمگینانه بین دو دست خود انجام میدهند. بعد از سی ثانیه مربی با صدای بلند میگوید: دستها بالا.
همه کودکان دستهایشان را بالای سرشان برده و آنها را تا جایی که میتوانند بالاتر میبرند. سپس مربی یک کلمۀ دیگر میگوید و همه دستانشان را پایین آورده و یک مکالمۀ دیگر را بین دو دست خود شروع میکنند تا وقتیکه مربی دوباره بگوید: دستها بالا. این کار برای چهار مکالمه توصیف خشم به کار میرود و سپس با یک مکالمه آرامکننده به پایان میرسد. در انتهای بازی، بهجای دستها بالا مربی میگوید با هم دست دهید. هر کودکی با خودش دست میدهد.
تفکر
در مورد هرگونه کشش بدنی آشکار در طول بازی بحث کنید. آیا بعضی وقتها دستهای ما نوع احساسات ما را نشان میدهند؟ هنگامیکه دستانمان را دراز میکنیم آیا در باقی قسمتهای بدنمان تغییری ایجاد میشود؟
در مورد اینکه چگونه تغییرات جزئی که در حالت بدن ایجاد میشوند (برای مثال شل شدن آروارههایتان یا آرام شدن حرکت دستتان) میتوانند در احساسات ما تغییرات بزرگی ایجاد کنند و تغییراتی که در ذهن دیگران نسبت به احساسات ما ایجاد میکنند، بحث کنید.
وقتیکه احساس خشم میکنید چگونه میایستید یا مینشینید؟ چگونه دیگران متوجه میشوند که شما خشمگین هستید؟ آیا عواقب اینکه با کسی دعوا کنید یا چیزی را بشکنید با هنگامیکه برای آنها علت خشم خود را توضیح دهید یکی خواهد بود؟
منبع: بازیهای کنترل خشم برای کودکان
بازیهای کنترل خشم برای کودکان – بخش دوم