کودک آنلاین

موضوع مقاله : رشد

دسته بندی : رشد

2
حساسیت شنیداری در کودکان و تمرین هایی برای تقویت آن
حساسیت شنیداری در کودکان و تمرین هایی برای تقویت آن کودک آنلاین: بعضی از کودکان در دورۀ دبستان در دیکته نویسی اشتباهاتی را انجام می دهند که این نوع اشتباهات ممکن است به خاطر ضعف حساسیت شنیداری آنها باشد. به عنوان مثال: زنبور را زمبور، صبح را صب، ژاکت را جاکت می نویسند.

حساسیت شنیداری در کودکان و تمرین هایی برای تقویت آن
کودک آنلاین: بعضی از کودکان در دورۀ دبستان در دیکته نویسی اشتباهاتی را انجام می دهند که این نوع اشتباهات ممکن است به خاطر ضعف حساسیت شنیداری آنها باشد. به عنوان مثال: زنبور را زمبور، صبح را صب، ژاکت را جاکت می نویسند.
در واقع این کودکان صداهای شبیه به هم را تشخیص نمی دهند. برای رفع این مشکل به زمان احتیاج است تا با انجام یکسری تمرین ها، کودک حساسیت شنیداری خود را تقویت کند.
بیشتر خانواده ها در 6 سال اول زندگی کودک، روند رشد و کسب توانایی هایی او را پیگیری می کنند، به عبارتی از اهمیت این دوره برای رشد مهارت های کودک آگاه هستند. اما چون روش صحیح پرورش کودک را نمی دانند، کار خاصی برای کودکشان انجام نمی دهند.
به همین علت است که بچه های این والدین، علیرغم تلاش خانواده هایشان آنچنان به موفقیتی دست پیدا نمی کنند. بنابراین والدین باید با اصول صحیح علمی و به طور فعالانه به کودک کمک کنند تا مسیر رشد و حرکت به سوی موفقیت را به درستی ادامه دهد.
 یکی از کارهایی که به کودک کمک می کند، انجام بازی های هدفدار است، این بازی ها باعث می شوند که کودک استعداد خود را شکوفا سازد و مشکلات خود را برطرف نماید، همچنین باعث بهتر ارتباط برقرار کردن با والدین می شود.
به عنوان مثال، کودکی که وابستگی شدید به خانوادۀ خود دارد، طبیعی است که در روز اول مدرسه بی قرار باشد و حتی از رفتن به مدرسه خودداری کند. این کودک ممکن است خود را به مریضی بزند تا بتواند در کنار والدینش باقی بماند.
حال اگر والدین این کودک، از قبل با انجام یک سری بازی ها و تمرین ها، مشکل را شناسایی بکنند و آن را برطرف نمایند - به عبارتی هنگامی که کودک را سرگرم می کنند به طور غیرمستقیم آموزش های لازم را به او بدهند - دیگر مشکلات روز اول مدرسه پیش نمی آید.
در این مقاله، تعدادی بازی ساده را برای تقویت کردن حساسیت شنیداری کودکان بیان می کنیم. این بازی ها گرچه ساده هستند اما می تواند همیشه به صورت های مختلفی انجام شود.
•    تشخیص و تفکیک صداها
برای این تمرین به وسایلی مانند قیچی، بشقاب، چنگال، سکه و ... احتیاج است. وقتی سکه را روی موزاییک می اندازیم صدای خاصی تولید می کند، یا اگر قیچی را باز و بسته کنیم، صدای دیگری ایجاد می شود.
این وسایل را روبه روی کودک قرار دهید و سپس چشمان او را ببندید و بگویید: هر صدایی را که شنیدی دقت کن و سعی کن تشخیص دهی که صدای چه چیزی است. می توانید قبل از اینکه کودک شروع به بازی کند، خودتان چند بار آن را انجام دهید.
این بازی با وسایلی باید انجام شود که صدای قابل تشخیصی داشته باشد تا از خسته شدن کودک جلوگیری شود.
•    تشخیص صدای جانوران
شکل های چند حیوان را در برابر کودک قرار دهید، سپس صدای یکی از حیوانات را تولید کنید و از کودک بخواهید که اسم حیوان مرتبط با صدا را بگوید.  تمرین های حساسیت شنیداری  را هم با صدای معمولی و هم با صدای آهسته انجام دهید. هرچقدر کودک صداهای آهستۀ بیشتری را تشخیص دهد، بهتر است.
•    تشخیص صداهای نزدیک به هم
ابتدا دو لیوان رو به روی کودک بگذارید، یکی را از آب پر کنید و دیگری را خالی بگذارید. با یک قاشق به لیوان ها ضربه بزنید تا کودک ضمن نگاه کردن، تفاوت صداها را تشخیص دهد.
سپس از او بخواهید چشم هایش را ببندد و به صدا گوش بدهد و تشخیص دهد که شما به کدام لیوان ضربه زده اید. بعد از چند بار بازی کردن، لیوان ها را به 4 تا افزایش دهید، سپس به ترتیب آن ها را از کم به زیاد پر کنید. و همین بازی را دوباره با کودک انجام دهید.



•    تشخیص صدای آدم ها
وقتی در یک جمع میهمانی هستید، از کودک بخواهید که چشمانش را بگیرد و یکی از میهمان ها (مثلاً خاله)، اسم کودک، اسم حیوان، اسم گل و ... را می گوید، کودک باید بگوید صدای چه کسی بوده است. بعد از چند بار بازی کردن با کودک، این بار دو نفر این کار را انجام دهند. به این صورت که دو نفر به ترتیب اسمی را صدا می زنند، کودک باید بگوید صدای اول متعلق به چه کسی هست و صدای دوم مربوط به چه کسی.
•    تشخیص صدای حروف در کلمات
تمرین هایی شبیه این بازی تاثیر بسزایی در تقویت حساسیت شنیداری کودکان دارد. برای انجام این تمرین لازم است لیستی از کلمات قابل فهم و ساده داشته باشید که باید قبلا" آنها را تهیه کنید.این لیست شامل تعدادی کلمه می باشد که بر اساس حروف الفبا مرتب شده اند.
 برای هر حرف چند کلمه پیدا کنید که حرف ابتدای آنها همسان باشد( مثلا" سوزن، سبد، سنگ برای حرف سین) چند کلمه هم پیدا کنید که حرف های آخر آنها یکسان باشد( مثلا" کاج، تاج، هویج،گنج).  
حالا سه کلمه بگویید که اول دوتای آنها صدای مشابه داشته باشد و کودک باید کلمه ای را که صدای اولش با بقیه فرق دارد را پیدا کند. در تمرین بعدی سه کلمه بگویید که حرف آخر دوتای آنها صدای مشابه داشته باشد و کودک باید کلمه ای را تشخیص دهد که صدای آخر آن متفاوت است. می توانید چند کلمه بگویید و از کودک بپرسید در کدام کلمه مثلا"  صدای س شنیده است. یا کدام کلمه صدای ل ندارد و...
•    تشخیص صدا های محیطی
در خانه ممکن است صدای تیک تاک ساعت، صدای موتور ماشین لباسشویی در حال کار، صدای فن کولر بیاید. از کودک بخواهید چشم هایش را ببندد و صداهایی را که از داخل خانه می شنود بیان کند. این کار را می توانید هنگامی که در بیرون هستید، مثلاً پارک، انجام دهید.
•    داستان های در گوشی
زمانی که برای کودک می خواهید قصه بگویید، به آرامی این کار را در گوش او انجام دهید. صدای شما را هیچ کس جز کودک نباید بشنود. صدای خود را کم کم آرام تر کنید و پس از گذشت چند دقیقه دوباره به حالت اول برگردانید. این بازی را با هر دو گوش کودک انجام دهید تا دقت و حساسیت هر دو گوش او تقویت شود.
گوش درد کودکان گوش درد کودکان

گوش درد کودکان اگر کودک به دندان درد ، تورم لوزه ها یا اوریون مبتلا شده باشد ، و یا اگر غدد لنفاوی گردن کودک متورم شده باشند ، یا اگر کودک بدون شال گردن در معرض باد سرد قرار گرفته باشد ، ممکن است از گوش درد شکایت کند. گوش درد کودکان


مشکلات گوش کودکانمشکلات گوش کودکان

مشکلات گوش کودکان در روزهای اول تولد، کودک از صداهای بلند متعجب می شود و وقتی صدای آرام بخش مادر را می شنود، حالت گریه اش تغییر می کند. در شش ماهگی، با شنیدن صدایی از شیئی ناآشنا سرش را به آن سو برمی گرداند. مشکلات گوش کودکان


ورم گوش میانی کودکورم گوش میانی کودک

ورم گوش میانی کودک ورم گوش میانی ممکن است از حساسیت یا نوعی باکتری یا ویروس ناشی شود. این بیماری بین کودکان و شیرخواران به علل متعددی شایع است ، از جمله : ورم گوش میانی کودک


عفونت خفیف گوش کودکانعفونت خفیف گوش کودکان

عفونت خفیف گوش کودکان کودک آنلاین: بعضی از بچه ها هنگام ابتلا به سرماخوردگی دچار تورم گوش می شوند و بعضی هم هرگز دچار این عارضه نمی شوند. در سه، چهار سال اول زندگی، عفونت گوش بیشتر از سایر سنین است.

نظرات شما

فقط کاربران می توانند دیدگاه خود را ثبت کنند.
در صورتی که عضو هستید اینجا کلیک کنید
و در صورتی که تمایل به عضویت دارید اینجا کلیک کنید.

دیگر مقالات

    مقاله?ویدیو?کاربر?
    لیست مقالات
    لیست ویدیو ها
    لیست کاربران