نزدیک شدن و رفتار کودک نسبت به والدین از جنس مخالف – بخش اول
دسته بندی : تربیت و روانشناسی

کلیپ های مرتبط










نزدیک شدن و رفتار کودک نسبت به والدین از جنس مخالف – بخش اول حدود 4 سالگی و یا کمی بعد از آن ، کودک تلاش می کند که به پدر و مادر از جنس مخالف نزدیک شود. نزدیک شدن و رفتار کودک نسبت به والدین از جنس مخالف – بخش اول
نزدیک شدن و رفتار کودک نسبت به والدین از جنس مخالف – بخش اول
حدود 4 سالگی و یا کمی بعد از آن ، کودک تلاش می کند که به پدر و مادر از جنس مخالف نزدیک شود. آهسته آهسته احساس دیگری در کودک پیدا میشود که از نظر فیزیکی در او تحریکی ایجاد می کند ، ولی از نظر روانی زمینه هایی را فراهم می کند که آن را به عنوان راه حلی بشناسد .
و آن این است که اگر من به عنوان پسر به مادر نزدیک و نزدیک تر بشوم و یا اگر من به عنوان یک دختر به پدرم نزدیک و نزدیک تر بشوم ، حال که رابطه ی دوستی بین دو جنس مختلف و مخالف منجر شده است ، توان آن را پیدا میکنم که بتوانم جایگاه و پایگاهی برای خودم پیدا کنم .
و این جاست که به یکباره پسر و دختر در حالی که نوعی از تمایلات جنسی در آن ها رشد پیدا کرده ، و حالات ویژه ای را پیدا کرده اند و از نظر روانی هم به دنبال راه حل ساده ای می گشتند ؛ آن را برای خودشان اساس و مبنا قرار می دهند و کوشش می کنند که به پدر و مادر از جنس مخالف نزدیک شوند.
معلوم است که این احساس در برخی از بچه ها بسیار شدید و طولانی است و در بعضی دیگر بسیار خفیف و کوتاه مدت است.
تقریبا مطالعات نشان می دهد که بیشتر بچه ها حدود 4 تا 6 سالگی گرایش به سمت والدین از جنس مخالف پیدا می کنند که این گرایش جنبه ی حسی و جنسی دارد.
یعنی پسر بچه کوشش می کند که بدن مادرش را ببیند. بنابراین هنگام تعویض لباس مادر ، خودش را به اتاق می رساند و اگر مطلع باشد که مادر از این کار خوشحال نیست ، و یا دیگران این کار را دوست ندارند ، آن را به صورت زیرکانه ای از طریق نگاه در آینه ، به جای نگاه مستقیم انجام می دهد.
وقت حمام مادر ، خودش را به آن اطراف می رساند. درها را یک جوری باز می گذارد که بتواند ببیند ، و یا به بهانه ی شیئی و یا کاری ، خودش را به مادرش نزدیک می کند.
وقت خواب مادر ، برخی از اوقات سراغ او می رود. لباس او را به کنار می زند ، تا بدن مادر را ببیند و این کار را ممکن است نسبت به افراد بزرگسال دیگر هم انجام دهد ، اما با مادر این کار بیشتر است.
گاهی اوقات نیز هنگامی که مادر او را می بوسد ، دستش را به بدن مادر نزدیک میکند و علاوه بر بوسیدن ، او را حس و احساس می کند. بهانه هایی را می تراشد که من میخواهم با تو حمام بروم ، یا تو مرا حمام ببر.
از مادرش انتظار دارد که نه تنها او و بدنش را بشوید ، بلکه او را خشک کند و از این بابت احساس نزدیکی می کند.
دختر بچه ها نیز چنین حالتی را نسبت به پدر میتواند پیدا کند. ولی معمولا جنبه ی رمانتیک و ذهنی او قوی تر است . به بوی بدن پدر ، به موی سینه پدر ، به این که در آغوش پدر باشد ، و یا بر روی گردن او سوار شود ، و یا روی پای او قرار گیرد ، توجه و علاقه ی ویژه ای پیدا می کند.
مایل است که درِ منزل را ، او به روی پدر باز کند ، و به جای بقیه ، او به پدر خوش آمد بگوید ، و پدر را ببوسد و در آغوش او بماند. در حقیقت در آغاز و اگر میتوانست تا پایان ، پدر را برای خودش داشته باشد.
هم چنان به بهانه تعویض لباس پدر ، در آن اطراف قرار میگیرد. برخی از اوقات از پدرش می خواهد که لباسش را بر تن کند یا در کار حمام و شست و شوی او دخالت کند. به هر حال دختر بچه هم مانند پسر بچه ولی به مراتب خفیف تر و کوتاه تر ، کوشش میکند که به پدر خودش نزدیک شود. البته هیچ اتفاقی هیچ وقت نمی افتد.
اما در دنیای ذهنی کودک این ارتباطات برای او کفایت می کند که خودش را به پدر و مادر نزدیک ببیند و احساس مالکیت کند ، مخصوصا برای تثبیت این حالت ، کوشش می کند که پدر و مادر را از هم جدا کند.
منبع : کتاب پرورش ، تعلیم و تربیت 3 تا 7 سالگی
نزدیک شدن و رفتار کودک نسبت به والدین از جنس مخالف – بخش اول