کنترل مشکلات شایع شیردهی - بخش دوم
دسته بندی : شیردهی

کلیپ های مرتبط










مشکلات شایع شیردهی گاهی بعضی از مجاری شیر در سینه با زایدههایی مسدود میشود. در صورت بروز چنین چیزی، یک غدۀ کوچک، سفت و قرمز رنگ درون سینۀ شما شکل میگیرد. ممکناست غده ملتهب باشد، ولی معمولاً با تب یا درد طاقتفرسا همراه نیست.
کنترل مشکلات شایع شیردهی - بخش دوم
• انسداد مجاری
گاهی بعضی از مجاری شیر در سینه با زایدههایی مسدود میشود. در صورت بروز چنین چیزی، یک غدۀ کوچک، سفت و قرمز رنگ درون سینۀ شما شکل میگیرد. ممکناست غده ملتهب باشد، ولی معمولاً با تب یا درد طاقتفرسا همراه نیست.
بهترین راه برای درمان مجرای مسدود شدۀ سینه، خالی کردن کامل آن سینه پس از هربار شیر دادن است. زمانی که نوزاد بیشتر گرسنه است، با همان سینه شروع کنید. درصورتیکه نوزاد سینه را کاملاً خالی نکرد، از یک شیردوش برای همان سمت استفاده کنید تا زمانی که شیر کاملاً بیرون بیاید.
همچنین کمپرس گرم بر روی غده و ماساژ دادن با دست مؤثر است. از همه مهمتر آن است که بهشیر دادن ادامه دهید. درصورتی که غده بیش از چند روز باقی ماند، با پزشک خود تماس بگیرید تا از عدم ایجاد آبسه اطمینان یابید.
• ماستیک (عفونت سینه)
عفنتهای سینه تقریباً در دو درصد از تمام زنان شیرده اتفاق میافتد. معمولاً باکتری دهان نوزاد موجب عفونتهایی میشود که بهاحتمال زیاد دو تا چهار هفته بعد از زایمان بروز میکند (ولی زودتر یا دیرتر نیز میتواند اتفاق بیفتد).
عفنتها در خانمهایی شایعتر است که برای اولین بار شیر میدهند و نوک سینههایشان ترک خورده یا شقاق دارد و کسانی که سینههایشان هنگام شیردادن خالی نمیشود.
علایم ماستیت شامل سینۀ قرمز، گرم و سفت، تب بالا (معمولاً بیش از 38.3 درجۀ سانتیگراد) و کسالت (مانند زمانی که آنفولانزا شدهاید و تمام بدنتان درد میکند) است. عفونت در سینه ممکناست پراکنده یا در یک قسمت خاصی از سینه جمع شده باشد (که بهآن لوبول میگویند).
در صورتی که عفونت در یکجا جمع شده باشد، ممکناست قرمزی مانند یک منطقۀ سهگوش بر روی قسمت عفونی سینه ظاهر شود.
در صورت بروز چنین علائمی فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. او بهطور حتم برای شما یک آنتیبیوتیک تجویز خواهد کرد و حتی ممکن است از شما بخواهد برای معاینه بهمطب مراجعه کنید.
درحالیکه دچار عفونت هستید، بهشیر دادن بهنوزاد خود ادامه دهید. با وجود اینکه باکتری احتمالاً از دهان نوزاد منتقل شده، آسیبی بهاو نمیرساند. اگر شیردادن را قطع کنید، سینه پر میشود و حتی ناراحتی شما را شدیدتر میکند.
استامینوفن (مانند تایلنول)، ایبوپروفن یا کمپرس گرم میتواند درحالیکه آنتیبیوتیکها اثر میکند (معمولاً در حدود دو روز)، در تسکین درد مؤثر باشد.
بهمقدار زیاد مایعات بنوشید و تا حد امکان استراحت کنید تا بهنیروهای طبیعی بدن خود برای بهبودی، امکان فعالیت بدهید. برای اطمینان از عدم بازگشت مجدد عفونت، داروی تجویز شدۀ خود را بهطور کامل مصرف کنید.
• آبسۀ سینه
در صورتیکه ماستیت فوراً درمان نشود یا درصورتیکه مجرای شیر مسدود بماند، میتواند بهآبسه در سینه منجر شود. درحقیقتريال آبسههای سینه از 10 درصد از تمام موارد ماستیت شکل میگیرد.
علایم آبسۀ سینه، درد شدید، گرما و ورم روی موضع آبسه و تب شدید است. گاهی اوقات دکترها میتوانند با آنتیبیوتیکها آبسهها را درمان کنند ولی اغلب آبسه لازم است از طریق جراحی بیرون کشیده شود.
درصورتی کهدچار آبسه در سینۀ خود شدید، میتوانید از سینۀ دیگر خود بهشیردادن ادامه بدهید ولی باید شیر دادن از سمتی را که آبسه کرده قطع کنید تا مشکل رفع شود. قبل از شروع به شیر دادن از همان سمت، از دکتر خود سؤال کنید.
منبع: بازداری بهزبان آدمیزاد
مشکلات شایع شیردهی